zaterdag, juni 26, 2010


IJmuiden, 26-6-2010, grote strand, 25 graden, noordenwind, onbewolkt.

Vandaag een eerste poging met geluidsman Claas Meier om locatie-geluid vast te leggen bij de interieurs van de deelnemers aan mijn deelproject ‘strand(T)huis’ (ik portretteer de gemêleerde IJmuider strandbevolking aan de hand van de interieurs van hun strandhuisjes én de interieurs van hun winter-thuis).



Het geluid op de verschillende locaties zou ook een soort portret van de bewoners kunnen zijn (of ten minste een aanvulling op de interieur-portretten), in de zin dat wij de bewoners vragen wat de specifieke geluiden zijn die voor hun bij hun strandleven horen, wat ze graag horen, wat ze opvalt aan geluid. Dat blijkt voor de één een gemakkelijker te beantwoorden vraag dan voor de ander.
Daarnaast is een drukke zaterdag, zoals vandaag, voor de één juist aangenaam druk, met veel gekwebbel en een radio op de achtergrond, terwijl de ander liever de geluiden hoort van een lange, lege avond, met zee-geluiden, wind, meeuwen en vooral juist weinig menselijke aanwezigheid. Op de deelnemers afgestemde timing blijkt bij het opnemen van dit locatie-geluid dus van groot belang.
Wordt vervolgd, dus!